Lakáshitel, jelzáloghitel

Az ingatlan célú hitelek lényege (és alapvetően ebben különböznek az un. szabad felhasználású hitelektől), hogy a hitel felvételének konkrét célja van, mely valamilyen módon ingatlanhoz kapcsolódik: a hiteltől függően új vagy használt lakás vásárlására, építésére, felújítására, bővítésére, korszerűsítésére, valamint egyéb nem lakáscélú ingatlan megvásárlására (pl. garázs, üdülő, nyaraló stb.) használható fel a hitelösszeg.

Az ingatlancélú jelzáloghiteleken belül a Magyar Nemzeti Bank 3 típust különböztet meg:

1. államilag támogatott lakáscélú hitelek,
2. támogatás nélküli ún. piaci kamatozású lakáscélú hitelek,
3. a nem lakáscélú hiteleket (amikor a hitel célja nem lakás, hanem egyéb ingatlan, pl. üdülő, garázs stb.).

Államilag támogatott lakáshitel

A lakáshitelek egy speciális formája az államilag támogatott lakáshitel, melynek (a nevében is benne van) lényegi eleme, hogy az állam bizonyos támogatást nyújt azokhoz, ezzel is segítve a lakáshoz hutást vagy épp a lakáscélú beruházást. Ezek a támogatott hitelek a piaci hiteleknél kedvezőbb kondíciójúak (alacsonyabb kamat, alacsonyabb törlesztőrészlet stb.), viszont csak azok a személyek vehetik igénybe, akik megfelelnek az adott támogatási kiírásban, jogszabályban meghatározott feltételeknek.

Az államilag támogatott lakáshitelek közül a legismertebb a CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény), de esetenként az állam más formákban is támogatást nyújthat, ezért célszerű, ha ez ügyben aktuálisan kikéri szakértőink segítségét (segítségért regisztrálni az oldal alján tud).

Piaci kamatozású lakáshitel – fogyasztóbarát lakáshitel

A piaci kamatozású lakáshitelek lényege, hogy azt az állam nem támogatja, így annak feltételeit a finanszírozó bankok határozzák meg saját üzletpolitikájuk szerint. Ahány bank, annyi féle módon dolgoznak, így minden banknál más és más a kamat, és eltérő az ügyfél-minősítés. Ez azt jelenti, hogy egy ügyfél egy adott banktól kaphat hitelt, míg egy másik banktól nem. Mindeközben az egyes bankok hitelei (kamatok, törlesztőrészlet, egyéb költségek stb.) nagyban eltérnek, így egy hitel felvétele előtt célszerű lenne akár az összes bank ajánlatát megnézni, összehasonlítani és a végén kiválasztani a számunkra legkedvezőbb megoldást. Ez idő, idő, idő és szakértelem kérdése. Ezért vagyunk Önnek, hogy mindezt díjmentesen elvégezzük. A Dr.Hitel segít Önnek kiválasztani a legkedvezőbb konstrukciót, úgy, hogy Önnek ki sem kell lépnie az utcára.

Hívjon minket vagy regisztráljon és szakértőink azonnal elkezdik felkutatni Önnek a legmegfelelőbb hitelt!

Lakáshitelen, jelzáloghitelen gondolkozol?

ÉPP JÓ HELYEN JÁRSZ, regisztrálj, és máris jön a segítség, méghozzá teljesen ingyenesen! A nagy érdeklődés miatt, kérjük, hogy akkor regisztrálj, ha a fenti feltételeknek megfelelsz, köszönjük.

Regisztráció, szakértői segítség kérése

Ezekben az időszakokban vagy elérhető telefonon

Ezen űrlap elküldésével elfogadod Adatkezelési Tájékoztatónkat